Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Inwoners verenigingen zich in dorpsraad

LEIMUIDEN – Het dorpsraadvirus grijpt om zich heen. In steeds meer kernen beseffen de inwoners, dat zij wellicht meer in de melk te brokkelen hebben bij de gemeente, als ze hun krachten bundelen. Begin vorig jaar was er nog grote scepcis bij de inwoners van Leimuiden over de oprichting van zo’n dorpsraad, maar donderdag 20 februari ging de kogel toch door de kerk.
Bij een door het Praethuys georganiseerde bijeenkomst in Café Rene vroeg Wim Weijers of er behoefte was aan een Dorpsraad Leimuiden en zo ja, wie dan bereid was om zitting te nemen in die Dorpsraad. Van de veertien aanwezigen bleken zeven mensen genegen om een deel van hun vrije tijd in te zetten voor de gemeenschap. Naast Wim Weijers zelf zijn dat Corné Angenent, Co van der Wetering, Luuk van Egmond, Wieze van Elderen, Leen Overbeek en Johan de Graaf.