Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Zorgen om ‘illegale bomenkap’

LISSE – Het is niet toegestaan, dat bomen gekapt worden in de periode van 15 maart tot en met 15 augustus. Toch ging zaterdag de zaag in veel bomen voor het project De Waterkanten, in het Sportlaangebied. Enkele omwonenden waren razend en willen van de gemeente weten of hier de regels overtreden worden.
Nog enkele bomen staan overeind, maar er is grote onrust, dat ook die laatste exemplaren onder de zaag zullen verdwijnen. Mogelijk ten koste van broedende vogels en hun leg. Heeft de gemeente Lisse, die zeer nauw bij het project De Waterkanten betrokken is, kapontheffingen verleend? En als dat niet zo is, wat voor actie gaat de gemeente ondernemen? Welke maatregelen worden getroffen om de eventuele kap van de resterende bomen te voorkomen? Desgevraagd heeft wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) de kwestie uitgezocht. Hij laat weten: ‘De wetgeving is veranderd: niet meer het moment in het jaar is bepalend, maar het feit of een vogel in de te kappen boom broedt. Degene die kapt moet goed checken of er een vogel broedt; als er geen vogel broedt, mag de boom gekapt worden (los van de dag, dus ook op 17 maart, 15 mei, 1 juli, et cetera). Wanneer er gekapt wordt, terwijl er wel een vogel in de boom broedt, is degene die kapt fout bezig. Hier is dus niets aan de hand.’