Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2014

Afscheid in tranen

JOEP DERKSEN
LISSE – De laatste woorden in de gemeenteraadszaal van de koninklijk onderscheiden en voormalige politici Marius Nieuwenhuis, Willem Loos en Cees Verburg bleven nog lang hangen bij de aanwezigen.
Nieuwenhuis liet weten het een geweldige eer te vinden om de koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen. ‘Maar is twaalf jaar raadslidmaatschap te vergelijken met iemand die dertig jaar in de bouw werkt, of mijn vrouw die 44 jaar mijn was heeft gedaan en het eten heeft verzorgd?’ Hij dankte zijn politieke collega Bert van Santen (ChristenUnie) voor de goede samenwerking en liet weten ‘met gemengde gevoelens’ terug te kijken op zijn politieke carriere. ‘Als SGP-er was mijn positie niet zo gemakkelijk. Wij zijn niet zo voor het bruisende Lisse met zijn evenementen ten koste van de zondagsrust. Als SGP bestuurder was mijn missie om mensen te wijzeen op het belijden van Gods heerschappij in onze maatschappij. Ik had hier het podium voor, maar heb van die missie niets terecht gebracht. Ik dank u voor het respect dat u voor ons had, als het ging om het vasthouden aan onze minderheidsstandpunten.’
Loos liet weten dat hij vooral met veel plezier terug denkt aan de zeven jaren vanaf 2006, sinds de tijd dat de VVD in de coalitie zat en hij intensief samenwerkte met voormalig wethouder Bas Brekelmans: ‘Het waren mijn zeven mooiste jaren. Er is veel op de rit gezet en Lisse werd financieel weer gezond. Daarom wilde ik in 2010 geen afscheid nemen, maar wilde gewoon raadslid worden. Ik heb wat meer in de luwte gezeten; daar had ik mijn redenen voor. Door de goede harmonie heb ik zestien jaar raadslid kunnen blijven.’
Verburg slikte even en stelde: ‘Daar sta je dan. Geen ontkomen meer aan. Mijn allerlaatste spreektermijn in de raadszaal waar ik op het scherpst van de snede mijn debatten heb gevoerd. Ik ben dankbaar, er is opluchting en blijdschap. Ik kon altijd rekenen op steun van mijn partij en heb Lisse en de Bollenstreek goed lleren kennen en waarderen.’ Hij vroeg zijn vrouw naar voren om de eer van loftuitingen en het lintje met haar te delen. ‘Ik dank mijn gezin dat zij mij de ruimte hebben geboden om avond aan avond de deur uit te gaan. Dit was mijn afscheid. Ik haal even diep adem. Ik ben opgelucht. Iedereen hartstike bedankt.’ Onder tranen van Verburg’s vrouw Bea liep de markante politicus voor de laatste maal weg van de microfoon.