Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2014

Bezuinigen door inbesteding

JOEP DERKSEN
STREEK – De gemeente Hillegom betaalt meer dan 300.000 euro aan haar buurgemeente om de ICT-werkzaamheden door Lisse te laten uitvoeren. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) liet zich dit bedrag ontvallen tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 16 april. Niet alleen draait Hillegom op voor alle kosten, ook houdt Lisse er nog een klein zakcentje aan over.
Van der Zwet maakte zich zorgen over de mogelijkheid dat de overname van de ICT de gemeente Lisse in de toekomst geld gaat kosten. ‘Moeten wij de voorfinanciering voor Hillegom voor onze rekening nemen? Bij een structurele financiering van ruim 300.000 is het nodig om toe te lichten welk risico we hierop lopen.’ Een aanwezige ambtenaar liet weten: ‘De gemeente zoekt al jaren lang samenwerking waar dat gewenst is. We proberen te bezuinigen door samenwerking. De dekking (voor de kosten, JD) komt dooor de bijdrage van de gemeente Hillegom. Daar houden we een klein stukje op over. De bijdrage dekt de kosten en financieel risico is er nauwelijks.’ Gemeentesecretaris Jan Schellevis voegde hier aan toe: ‘De apparatuur in Hillegom is aan vervanging toe en gevraagd wordt welke gemeente het verst is in de automatisering. Het leek de gemeentesecretarissen een goed idee om de ICT op elkaar af te stemmen. We zijn er in geslaagd om de samenwerking te zoeken. Het is geen uitbesteding, maar inbesteding.’