Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

‘Ik ben erg teleurgesteld in het bestuur van mijn partij’

JOEP DERKSEN
LISSE – De tijd van Ad van Zelst (Nieuw Lisse) als wethouder lijkt zo goed als voorbij. Met een klassieke ‘coupe’ door het bestuur is niet Van Zelst, maar fractievoorzitter Cees Ruigrok de gedoodverfde kandidaat voor een wethouderspost geworden.
Van Zelst herhaalt de woorden die ook door een regionaal dagblad zijn opgetekend: ‘Ik heb de afgelopen vier jaar nooit te horen gekregen dat ik het niet goed deed als wethouder; er is überhaupt nooit een functioneringsgesprek geweest. En nu gaat een partij die altijd de mond vol heeft over verspilling van gemeenschapsgeld mij de wachtgeldregeling induwen terwijl ik dolgraag had willen doorgaan.’ Hij vervolgt: ‘Ik moet me er bij neerleggen, wat er gebeurt. Ik vind het bijzonder jammer dat ik niet door mag gaan als wethouder. Maar ik blijf zeker gemeenteraadslid, vooralsnog voor Nieuw Lisse. Ik ben gekozen met 220 voorkeursstemmen. De vraag is of ik uberhaupt zelfstandig verder ga. Ik ga nu 100% voor Nieuw Lisse, want ik laat eerst het stof neerdwarrelen. Ik ga in ieder geval tot de zomer door (als raadslid voor Nieuw Lisse, JD).
De nu nog wethouder is ‘erg teleurgesteld in het bestuur van mijn partij. Ik moet me echt beraden over wat er gebeurd is. In de algemene ledenvergadering hebben we gezegd dat er drie wethouderskandiaten zijn en dat we aan de coalitiepartners overlaten wie de wethouder wordt. Maar het bestuur  heeft nu gezegd dat Ruigrok de wethouder moet zijn. Van een partij die burgerparticipatie belangrijk vindt, verwacht ik dat de leden hierover geconsulteerd moeten worden.’
Moet het bestuur  van Nieuw Lisse haar verantwoordelijkheid nemen en opstappen? ‘Dat is niet aan mij om te zeggen, maar aan de algemene ledenvergadering.’ Van Zelst blijft in de politiek actief: ‘Ik ben volksvertegenwooordiger en moet recht doen aan de 220 mensen die op mij gestemd hebben. Ik overweeg nu niet een overstap naar een andere partij.’