Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Nieuw vergaderschema

LISSE – De leden van de politieke partijen gaan nadenken over een andere manier van vergaderen. Tot nu toe komen de politici bij elkaar in een maandelijkse gemeenteraadsvergadering, die voorafgegaan wordt door vergaderingen van de commissies Ruimte & Infrastructuur en Maatschappij & Financiën. Bij ieder onderwerp spreken de raadsleden in een ‘eerste termijn’ en een ‘tweede termijn’, waarna een besluit wordt genomen.
Nu er een nieuwe samenstelling van de gemeenteraad is, legde burgemeester Lies Spruit maandag 7 april aan de fractievoorzitters voor, of dit ook het vergadersysteem blijft voor de komende vier jaren. De politici gaan hier intern over praten en komen maandag 12 mei met hun standpunten naar buiten. Tijdens de vergadering van het presidium die avond, wordt er dan over gediscussieerd, waarna de raadsgriffier een voorstel gaat opstellen. Mocht er een nieuw vergaderschema komen, dan zal deze op z’n vroegst pas na het zomerreces worden ingevoerd.