Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Leuke vragen

NOORDWIJK – Met de nieuwe samenstelling van de raad, grijpen enkele nieuwkomers de gelegenheid aan om het college van burgemeester en wethouders vragen te stellen over allerlei politieke onderwerpen die dinsdag 8 april tijdens de gecombineerde vergadering van de commissie BB&WW en RB&F de revue passeerden.
Zo stelde  commissielid Van Stijn (Noordwijk Zelfstandig)  voor om op het gebied van ICT de samenwerking te zoeken met omliggende gementen en fractievoorzitter Van Asten (D66) beklaagde zich over de 56.000 euro aan kosten voor het plaatsen van camera’s in de raadszaal. Commissielid Slats (PvdA/GroenLinks) eiste duidelijkheid over de kosten van afschrijving en vervanging van ict-producten en zijn collega Zoetendaal (CDA) wees er op, dat er een fout zat in een voorstel dat naar de raad gestuurd was. Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) liet geamuseerd weten: ‘Leuk die vragen van de nieuwe raadsleden.’ Hij informeerde verder, dat het niet zo eenvoudig is om alle gemeenten met dezelfde apparatuur te laten werken. ‘Overheden willen of kunnen niet gezamenlijk inkopen. Soms houden ze de boot af, omdat het gelijkschakelen van ict sneller kan leiden naar fusie van die gemeenten.’