Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Tweede kamerleden gestrand op Noordwijkse zand

 
 
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De leden van de kamercommissie die een advies uitbrengen over het plaatsen van de windmolens langs de kust, kregen vrijdag 11 april een warm onthaal door de regionale bestuurders. Zij werden verwelkomd in Blu Beach, waar de Tweede Kamerleden uitleg kregen over de nadelen van het plaatsen van windmolens op zo’n zes kilometer van de kust. Dit kan leiden tot een toeristische schadepost van vele miljoenen en het verlies van 6.000 banen.
Na dit intermezzo werden de politici geleid naar een strandtruck met aanhanger van het bedrijf Strandactief. In de truck hing een grote zwarte vlag met een doodshoofd er op. Na een fotosessie voor de aanwezige fotografen met een fraai zeeuitzicht op de achtergrond, wurmden de Tweede Kamerleden zich in de strandtruck. Lekker dicht tegen de piratenvlag aan. Een paar laatste foto’s en de strandtruck reed in volle vaart weg van de journalisten.
De meeste journalisten draaiden zich om en gingen op weg naar ander nieuws. Enkele van hen bleven echter nog even kijken en verhips: tweehonderd meter verder stopte de strandtruck en stapten alle politici uit. Het zou toch niet? Inderdaad; het voertuig zat moervast in het zand. Gelukkig was er een groep gespierde jongeren van het ROC Leiden Sport & Beweging (groep 3-1B en groep 3-1A), die met vereende krachten hielpen om de truck uit het zand te duwen. En met succes; binnen de kortste keren konden de politici weer instappen om de strandreis naar Zandvoort voort te zetten.
Net voordat het voertuig voor een tweede keer vertrok, gaf Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) haar mening over hetgeen ze vandaag gehoord had. ‘Veel zaken en argumenten die verteld werden, hebben we al eerder gehoord. Het nut van dit bezoek is, dat we horen waar de mensen mee zitten.’