Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Ophoging dijken

KAAG EN BRAASSEM – Een deel van de kades moet verbeterd worden. Hieronder valt ook het ophogen van enkele dijken en de gemeente gaat hier aan meebetalen. Het Hoogheemraadschap van Rijnland zorgt voor de dijkophoging; onder meer waar het gaat om in totaal 6½ kilometer aan dijkgedeeltes waar een openbare weg op ligt.
 
De kosten voor de dijkophoging worden grotendeels betaald door de gemeente, zo liet wethouder Antoon Kea donderdag 10 april weten. Het gaat om 78% van de kosten, oftewel een totaal bedrag van 2,5 miljoen euro. Een van de wegen die in de periode tot eind 2015 aangepakt wordt, is het dijkgedeelte op de Boddes Hosangweg. Kea: ‘De werkzaamheden duren tot in 2015. De weg wordt gedurende de werkzaamheden verwijderd, maar de percelen moeten bereikbaar blijven. In ieder geval voor het bestemmingsverkeer.’ Een dergelijk onderhoud van de dijklichamen vindt gemiddeld eens in de veertig jaar plaats. De komende tien jaren zullen ook op andere locaties in de gemeente dijken opgehoogd moeten worden. De gemeente gaat later dit jaar hiervoor budgetten vaststellen.