Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

ADHD jongeren niet samen met dementerende ouderen

NOORDWIJK – ‘Kan het zijn dat dementerende ouderen in hetzelfde busje komen te zitten als jongeren met ADHD?’ Deze zorg uitte commissielid Wil Slats (PvdA/GroenLinks) dinsdag 8 april  tijdens de gecombineerde vergadering van de commissie BB&WW en RB&F. Aan de orde was het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Noordwijk 2014.
Wethouder Martijn Vroom (CDA) nam deze zorgen weg. ‘Er verandert niet zo heel veel voor de leerlingen in Noordwijk. Het gaat goed en dat moeten we zo houden.’ In het collegevoorstel wordt gesproken over ‘het bij elkaar brengen van verschillende doelgroepen’ en Vroom legde uit wat dit in de praktijk betekent. ‘We gaan niet ADHD-jongeren combineren met dementerende ouderen. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat een vervoerder die de kinderen naar school brengt en aan het eind van de schooldag de kindere haalt, in de tussentijd ook de vervoermiddelen inzet voor andere doelgroepen rondom de WMO.’ Deze woorden stelden de commissieleden gerust.