Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Duiker trekt bekijks

ROELOFARENDSVEEN – Er waren een kraan en heel veel handen voor nodig, maar eindelijk lag er toch een splinternieuwe duiker in het water aan de Witte Singel. Veel mensen bleven op het naastgelegen authenthieke bruggetje staan om vol bewondering te kijken naar de werkzaamheden.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland is verantwoordelijk voor de uitvoering, maar de persvoorlichter reageert niet op verzoeken om contact op te nemen. Een gemeentelijk woordvoerder laat echter weten: ‘In eerste instantie zou de bestaande brug met de landhoofden worden verwijderd. Daarvoor zouden nieuwe in de plaats komen. Tijdens de uitvoering bleek dat de bestaande landhoofden doorlopen langs een tuin en een schuur aan de overzijde. Wanneer wij de bestaande landhoofden zouden verwijderen ontstaat het risico op verzakkingen aan de tuin, huis of de schuur. Dit risico was te groot en daarom is er gekozen om de bestaande constructie zoveel mogelijk intact te houden en een duikerconstructie toe te passen. Deze constructie staat op zichzelf en is niet meer afhankelijk van de omgeving. Voor de levensduur van een duiker (circa 60 jaar) is dit een duurzamere oplossing.’