Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Nieuwe coalitiepartijen zetten in op dorpsgesprekken

OEGSTGEEST – Met behulp van zogeheten ‘dorpsgesprekken’ wil de politiek besluiten nemen, die meer steun krijgen van de bevolking. Dit nieuws brachten VVD, Leefbaar Oegstgeest en CDA maandagmiddag naar buiten, tijdens de presentatie van het coalitieakkoord.
Tijdens die dorpsgesprekken gaan enkele raadsleden in gesprek met de inwoners over onderwerpen als ‘groen’, ‘sport’, ‘kunst en cultuur’ of ‘duurzaamheid’. De gesprekken zelf vinden in de vorm van een tafeltjesavond, internetinspraak of conferentie plaats en na afloop rapporteren de raadsleden de resultaten aan hun politieke collega’s. In de door de drie nieuwe coalitiepartijen gepresenteerde ‘Coalitieagenda Oegstgeest’ en ‘Dorpsagenda Oegstgeest’ staat verder onder meer dat ontvangers van uitkeringen ‘aangemoedigd worden hun steentje bij te dragen aan de samenleving’. Als de voetbalvereniging blijft vasthouden aan de verhuizing naar de Overveerpolder, dan behoudt Leefbaar Oegstgeest zich het recht voor om hier tegen te stemmen. Tenminste, als het bestemmingsplan niet onherroepelijk blijkt te zijn. De komende jaren willen de coalitiepartijen inzetten op een beteren ontsluiting van met name de wijken Nieuw-Rhijngeest en Poelgeest. Ook de schuldenlast van tientallen miljoenen euro moet de komende jaren flink omlaag, zo vinden VVD, Leefbaar Oegstgeest en CDA.