Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Geen je, maar u

LISSE – Het raadspresidium nam maandag 12 mei een historisch besluit; er wordt voortaan niet meer getutoyeerd tijdens politieke vergaderingen. Tot nu toe was het gebruikelijk, dat de politici elkaar tijdens de commissievergaderingen met ‘je’, ‘jij’, ‘Cees’ of ‘Valentina’ aanspraken. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werden de raadsleden echter wel consequent met ‘u’ aangesproken.
Maar met een  nieuwe raad komen ook nieuwe wensen en een van de eerste besluiten was, dat het tutoyeren (jij zeggen, JD) voorbij was. De allereerste vergadering waarbij dit besluit in de praktijk werd gebracht, was die van de commissie Regionale Zaken. De voorzitter Ad van Zelst (Nieuw Lisse) had zijn eigen ideeën over deze verplichting tot vousvoyeren (u zeggen, JD). ‘Er wordt niet meer getutoyeerd, zo is besloten in het presidium. Waarom weet ik niet, maar ik zal het er zelf moeilijk mee hebben.’