Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Nieuwe wethouders hebben er zin in

NIEUWKOOP > Het is definitief; de komende jaren wordt onze gemeente geregeerd door Samen Beter Nieuwkoop (SBN), CDA en D66. Deze partijen leveren drie wethouders en burgemeester Frans Buijserd gaat meer taken op zich nemen.
Twee van de drie wethouders, die dinsdag 20 mei geïnstalleerd werden, zijn bekende gezichten: Guus Elkhuizen (SBN) en Trudy Veninga (CDA). De echte nieuwkomer in het college is Annette Pietersen (D66), die tot nu toe vooral bekend stond om haar lidmaatschap van de Raad van Toezicht in Wijdezorg, die ze heeft opgegeven en haar werk bij het adviesbureau Zon MW. Pietersen woont in Nieuwkoop en heeft zich de afgelopen jaren veel bezig gehouden met de zorg en het ‘sociaal domein’. Dit is dan ook het belangrijkste deel van haar portefeuille. ‘Ik heb veel zin om deze nieuwe constellatie aan te gaan’, zo stelt ze over haar benoeming.
Het vorige college bestond uit 3,5 wethouder en hiervoor komen dus drie mensen in de plaats. Dit kan mede, omdat Buyserd ook verantwoordelijk zal zijn voor financiën, personeel en organisatie en bedrijfsvoering. Elkhuizen is ook een tevreden man. Hij roemt de samenwerking tussen de drie partijen en laat weten dat politieke onmin uit het verleden begraven is. ‘Als wij van onze samenleving verwachten dat zij met minder middelen ook meer zelf moeten doen, dan moeten wij beginnen met het geven van een voorbeeld.’ Zijn portefeuille is grotendeels hetzelfde als de afgelopen jaren: ‘Leefomgeving en Infrastructuur’. Veninga woont inmiddels al weer anderhalf jaar in ‘het mooie dorp’ Zevenhoven. Ook haar portefeuille verschilt niet heel veel van de voorgaande periode. Zij houdt zich bezig met zaken als Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie en Werk. ‘Het dossier van werk en inkomen, één van de3D’s (drie decentralisaties, JD) wordt hier aan toegevoegd. Dat wordt een van de grootste uitdagingen voor mezelf.’