Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 mei 2014

Geen Mosquito bij De Vogels

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Het gevaar van het plaatsen van de Mosquito lijkt geweken. Wethouder Jos Roeffen kwam vorig jaar met het voorstel om dit apparaatje dat een irritante pieptoon laat horen, te plaatsen bij de brede School De Vogels. Na een onderzoeksartikel in het Witte Weekblad, dat wees op de mogelijjke gevaren van dit apparaat en kritische vragen van de gemeenteraadsleden, is gekeken naar alternatieve oplossingen. Die zijn nu gevonden.
Maar liefst twee borden zijn geplaatst om de jongeren er van te weerhouden om buiten de schooltijden rond te hangen op het schoolplein. Het ene bord wijst op het artikel 461 Wetboek van Strafrecht (Verboden toegang  voor onbevoegden) en het andere bord geeft uitleg over de ‘spelregels’ die op dit plein gelden. Maar ook hebben jongerenwerk, politie, de school en kinderopvang gezorgd voor extra toezicht en is het plein zodanig ingericht, dat het niet meer uitnodigt om rond te hangen.
Er zijn voetbaldoeltjes geplaatst en hierdoor knallen de jongeren de ballen niet meer zo hard tegen de schuine gevel. De jeugd hangt ook niet meer op de trap of bij de tafeltennistafel. Het aantal meldingen is in een jaar gehalveerd; van 30 klachten in 2012, naar 15 vorig jaar. Ook de jongeren weten inmiddel drommels goed dat ze niet op het plein mogen rondhangen. Was er dan niets meer te klagen voor de omwonenden? Toch wel: in de herfst zijn veel appels van de bomen van De Vogels in de openbare ruimte gevallen. Enkele omwonenden vonden dit hinderlijk en maakten dat duidelijk. De school en de kinderopvang hebben vervolgens samen met de kinderen de appels gebruikt voor allerlei (spel)activiteiten. Door al deze positieve ontwikkelingen gaat het college niet meer voorstellen om Mosquito’s te plaatsen.