Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Gemeenten onder juk belastingdienst

KAAG EN BRAASSEM – Vanaf 2016 moeten ook overheidsbedrijven belasting gaan betalen, zo is de verwachting. En deze rijksmaatregel kan vérstrekkende  gevolgen hebben voor alle gemeenten. Dit meldde Deloyd accountant Ron Killeen aan de leden van de raadswerkgroep Financiën, naar aanleiding van een vraag van commissielid Joris Elstgeest (D66).
 
Elstgeest wilde over die belastingplicht weten: ‘Als de gemeente de grond te laag taxeert, worden we dan qua belastingen aangetikt?’ Killeen stelde: ‘Vanaf 2016 wordt die belastingplicht waarschijnlijk ingevoerd. Als je laag begint is de kans groter dat je winst maakt, dan als je met een hoge grondwaarde begint. Al die verliezen uit de afgelopen jaren kun je dan niet meetellen voor de belastingaangifte. Er is veel afgeboekt op de gronden. Niet alleen in uw gemeente, maar ook elders. Dat is gunstig voor de belastingdienst, maar niet voor de gemeenten.’