Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Financiële tekorten SWA

KAAG EN BRAASSEM  - Diepdonkere wolken pakken zich inmiddels samen boven de Sociale werkvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA). Vorig jaar leed deze instantie een ‘voorlopig’ tekort van maar liefst 590.000 euro. Hierdoor is het eigen vermogen geslonken naar 51.000 euro. Deze financiële tegenvaller wijt het gemeentebestuur aan ‘de lagere netto omzet voor de WSW’.
Dit keer kon het verlies van ruim een half miljoen euro dus nog opgevangen worden door de SWA zelf, maar de komende jaren wordt dat hoogstwaarschijnlijk anders. De rijksoverheid zal namelijk ook de komende jaren haar bijdrages aan de WSW verlagen. En wanneer er weer financiële tekorten komen, dan zal de SWA zich richten op de gemeenten die gebruik maken van de SWA-diensten. Zo ver wil een ambtelijk advies echter nog niet gaan. ‘Het meerjarenperspectief is negatief in verband met de bezuinigingen van de rijksoverheid. De precieze consequenties zijn nog erg onzeker mede door de komst van de Participatiewet. Vooralsnog gaan we daarom uit dat er geen beroep wordt gedaan op extra gemeentelijke middelen.’