Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Kinderen organiseren buitenspeeldag

 
VOORHOUT – Het begrip ‘burgerparticipatie’ heeft ook de jeugd van de Voornhof bereikt. Vier kinderen, Elise, Julian, Jeremy en Beau, hebben het initiatief genomen om op woensdag 11 juni een Buitenspeeldag te organiseren.
Samen met andere kinderen zijn ze hier al weken mee bezig. Enkele bedrijven hebben al toegezegd de activiteit te willen sponsoren. Plus van Dijk doet dat met de pannenkoeken en een Toys2Play heeft een tas met buitenspeelgoed meegegeven. Restaurant Luxor Leiden en KidsZoo helpen met de sponsoring van het luchtkussen. De kinderen zijn langs alle huizen gegaan om de andere jeugd uit te nodigen om vooral te komen. Die dag wordt één euro entree gevraagd om de kosten voor een luchtkussen en een suikerspinmachine te betalen. Als er geld overblijft, dan gaat dat naar het goede doel, zo laten de vier weten.
‘We willen dat kinderen meer buiten gaan spelen’, laat Elise weten. Vaak zitten ze op de bank te niksen, tv te kijken of te iPadden. We vinden dat alle televisieprogramma’s die dag op zwart moeten gaan.’ De reacties zijn nu al overweldigend; al meer dan zestig kinderen tot 14 jaar hebben zich aangemeld voor de Buitenspeeldag; voor slechts één euro kunnen zij op 11 juni tussen 13:00 uur en 17:00 uur helemaal los gaan.  Voor dat bedrag wordt de huur van de suikerspinmachine betaald en ook het eten en drinken wat de deelnemers krijgen.
Maar de jeugdige organisatoren zijn ook op het sociale aspect goed bezig. Twee gezinnen met hun kinderen die aangewezen zijn op de Voedselbank mogen gratis komen om een paar uur lang hun zorgen te vergeten. Bovendien willen ze er zelf geen cent aan over houden. Als er extra opbrengsten zijn, dan gaat dat bedrag naar het goede doel. ‘Het wordt Kika of Jantje Beton; welke van die twee het zal zijn, daar zijn we nog niet uit.’Waarom steken de kinderen zoveel van hun vrije tijd in dit project? Bo: ‘We doen dit omdat wij het leuk vinden.’ Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de Buitenspeeldag. Dit kan met behulp van een briefje met je naam in de brievenbus van Snoeklaan 28 te stoppen.