Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Koopgarantwoningen worden sociale huurwoningen

LEIMUIDEN – De veertig koopgarantwoningen in bouwplan ‘Beukenlaan Fase 2’ worden omgezet in sociale huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders stemde vorige week in met deze aanvraag van Woondiensten Aarwoude (WDA).
De WDA kan de uit 2008 stammende plannen niet meer goed genoeg uitvoeren; door het opleggen van extra rijksoverheidsbelastingen aan de woningbouwcorporaties is de financiële positie van de WDA ‘fors verslechterd’, aldus een ambtelijk rapport. Hierdoor heeft de organisatie 25% minder geld beschikbaar om te investeren. Bij ‘koopgarantwoningen’ is de WDA verplicht om geld in reserve te houden, om die huizen mogelijk  terug te kopen. Dat wil de Woondiensten Aarwoude niet en daarom stelt de organisatie voor om op de Beukenlaan sociale huurwoningen te bouwen.