Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Nieuwe opzet Vrijwilligersprijs

LISSE – De inwoners krijgen de kans om hun mening te geven over de kandidaten voor de gemeentelijke vrijwilligersprijzen voor individuen en groepen. Nadat een selectiecommissie de ‘shortlist’ heeft opgesteld, kunnen de mensen via Facebook en de gemeentelijke website hun stem uitbrengen. Het uiteindelijke oordeel over wie de vrijwilligersprijzen krijgen, blijft echter bij de leden van de commissie Vrijwilligersprijs.
De vrijwilligersprijs bestaat al jaren, maar het loopt nog niet storm met de aanmeldingen.  Dat is dan ook de reden dat het college van burgemeester en wethouders de opzet iets anders willen aanpakken. Wethouder Adri de Roon (D66) stelt: ‘We willen ook het publiek betrekken bij het nomineren van kandidaten. Ook wordt het traditionele beeldje vervangen voor een ander aandenken.’ De verwachting is wel, dat kunstenaars Frans en Truus van der Veld deze nieuwe huldeblijk mogen creëren.
Iedere inwoner die wat doet op het gebied van vrijwilligerswerk kan genomineerd worden. Of het nu gaat om mensen die in de kerk actief zijn, voor sportverenigingen, of iemand die zich al jaren inzet voor een of meerdere hulpbehoevende senioren. Ook leden van bewonerscommissies, danwel de complete bewonerscommissie, kunnen voorgedragen worden voor de vrijwilligersprijs. Het lijkt er overigens op, dat de vrijwilligersprijs nog één kans krijgt, zo valt in ambtelijke stukken te lezen: ‘In december zal duidelijk zijn of het aantal voordrachten voor de vrijwilligersprijs met deze vorm van burgerparticipatie is gestegen. Wanneer bovengenoemde maatregelen geen resultaat boeken moeten we ons afvragen of er voldoende draagvlak is voor een vrijwilligersprijs in Lisse.’
Aanmelden van kandidaten voor de Vrijwilligersprijs 2015 is heel eenvoudig. Ga naar: www.lisse.nl/vrijwilligersprijs, download het aanmeldformulier en vul dat in. Dit aanmeldformulier kan tot 15 november verstuuurd worden naar: gemeente@lisse.nl of naar: Postbus 200, 2160 AE Lisse. Na 15 november kunnen de inwoners hun stem uitbrengen op de genomineerden.