Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Plannen voor nieuwe Josephschool bekend

LISSE – Het ‘integraal kindcentrum Josephschool’ wordt gebouwd op de plek waar nu de MVO Lucia staat. Dat schoolgebouw wordt dus eerst gesloopt  en de gemeente stelt 340.000 euro voor deze sloopkosten beschikbaar. Dit besloot het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 mei.
De eerste plannen voor hoe de nieuwbouwlocatie er uit gaat zien, zijn inmiddels ook al bekend. Wethouder Adri de Roon (D66) laat weten dat het nieuwe schoolgebouw voor het integraal kindcentrum Josephschool wat groter wordt. De bouwhoogtes blijven echter gelijk (twee verdiepingen). Ook komt er een ‘kiss en ride’ strook bij de school, zodat de ouders hun kroost kunnen droppen en na een vluchtige kus weer verder kunnen rijden naar hun werk.
Het is nog niet zeker of de huidige gymzaal bij de MVO Lucia blijft staan, of dat die gesloopt wordt. Hier moet de politiek nog een besluit over nemen. Door de Josephschool te laten verhuizen naar de MVO Lucia-locatie, bespaart de gemeente zich 275.000 euro, zo informeert De Roon. De kinderen hoeven namelijk niet ondergebracht te worden in een tijdelijk schoolgebouw; dat had wel moeten gebeuren als de Josephschool op haar huidige plek opnieuw gebouwd zou worden. Het plan is, dat de leerlingen vanaf het schooljaar 2016 – 2017 kunnen genieten van het nieuwe gebouw. Op de huidige locatie van de Josephschool komen wellicht nieuwe woningen, maar zekerheid is hier nog niet over. De wethouder: ‘We hebben nog een behoorlijke tijd om hierover na te denken.’ De gemeente loopt bij dit bouwplan niet het risico dat achteraf blijkt, dat het aantal leerlingen veel hoger wordt, dan de eerdere berekeningen aangeven. Iets wat wel gebeurd is bij de nieuwbouw van het Fioretticollege. De Roon: ‘Het aantal leerlingen is vrij eenvoudig te beoordelen op basis van de demografische gegevens. De meeste leerlingen van deze basisschool komen namelijk uit de buurt of hooguit uit de rest van Lisse.’