Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2014

College mag het zelf doen

KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) hield vorige week een pleidooi om een derde vertegenwoordiger uit de politiek af te vaardigen naar de vergaderingen van het algemeen bestuur van Holland Rijnland. Haar partij is niet blij, met de manier waarop de huidige twee vertegenwoordigers (collegeleden) informatie geven over de inhoud van die bijeenkomsten.
‘We moeten vragen om terugkoppeling uit die portefeuillehoudersoverleggen’, zo stelde Van der Wereld. We vinden het van belang dat een derde zetel ingenomen wordt door een gemeenteraadslid.’ D66 steunde dit voorstel, maar Van der Wereld vond mede-coalitiepartijen CDA en VVD op haar weg. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) stelde: ‘Het algemeen bestuur van Holland Rijnland komt dit jaar maar twee keer bij elkaar. We zien onvoldoende toegevoegde waarde in een extra raadslid.’  Het voorstel van SVKB werd met 11 stemmen voor en 8 tegen afgewezen.