Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2014

‘Ik doe wat ik wil in mijn tuin’

LISSE – Het parkeren van een auto in de tuin is strijdig met de bestemming ‘Tuin’. Deze ambtelijke mededeling kregen de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 19 juni tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Lisse Dorp 2010, eerste herziening. De soep blijkt echter niet zo heet gegeten te worden, als die wordt opgediend.
Commissielid Gerrit Meiland (CDA) liet weten, dat hij moeite had met deze regel: ‘Het is mijn tuin en ik doe er in wat ik wil.’ Hierop verduidelijkte de ambtenaar de regels: ‘Als de tuin geen tuin meer is, maar een opslagplaats voor oude auto´s of aannemersspullen, wordt opgetreden. We gaan niet handhaven als een tuin betegeld is als terras, of als er alleen gras ligt.’ Desgevraagd liet de ambtenaar ook weten, dat mensen rustig feestjes mogen organiseren in hun voortuinen ‘tenzij het bedrijfsmatige feestjes zijn’.