Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Angst voor arrestatie door bezit jerrycans

KAAG EN BRAASSEM – ‘Kan de burgemeester garanderen dat bewoners die met een jerrycan naar hun bootje  lopen, niet worden gearresteerd?’ Gemeenteraadslid Esther Loos (D66) nam het op voor booteigenaren en tuinders met aggregaten die regelmatig met jerrycans over straat lopen. Volgens de nieuwe APV (Algemene Plaatselijke Verordening) heeft de politie namelijk het recht om hen te arresteren, op het moment dat zij zich verdacht gedragen.
Burgemeester Marina van der Velde voelde zich genoodzaakt om de feitelijke toepassing van die strakke regel nader toe te lichten. ‘Er zijn gevallen waarbij mensen met bussen vol jerrycans rondrijden. Je ziet nooit dat die mensen deze jerrycans (bij andermans auto, red.) vullen, maar ze worden wel gebruikt. Dit artikel in de APV wordt dus toegepast als je een serie jerrycans in je auto hebt.’