Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Politiek enthousiast over komst sociale appartementen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De omwonenden van het pand aan het Bonnikeplein hoeven geen angst te hebben voor de komst van Oosteuropese arbeidsmigranten. De leden van de commissievergadering RBF gingen vorige week akkoord met het plan om daar 24  appartementen te realiseren.
De politici waren vooral blij dat hier sociale huurwoningen komen. Wel was commissielid Peter van Bockhove (LSN) tegen: ‘Bockhove: ‘Deze woningen zijn veel te klein en te duur voor onze jongeren.’ Wethouder Bakker liet weten, dat een deel van deze woningen inderdaad niet groot is: ‘Vijf appartementen zijn kleiner dan 30 m2. Een groot aantal zit tussen 30 m2 en 55 m2. Dit is een gevarieerd aanbod waarbij we jonge starters kunnen aanbieden om zelfstandig te gaan wonen. Het is niet ruim, maar er zijn absoluut starters die hier interesse in hebben. Er zijn wellicht huursubsidiemogelijkheden.’ Oosteuropese arbeidsmigranten maken volgens de wethouder geen kans om hier in te trekken: ‘We gaan maatwerk toepassen, zodat vooral Noordwijkers in aanmerking komen om in deze woningen te trekken. Arbeidsmigranten wonen niet in Noordwijk, dus die komen hier niet voor in aanmerking.’