Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Wandelen in de wildernis

OEGSTGEEST – In de voortgangsrapportage staan de plannen die het college heeft voor de toekomst van Oegstgeest en haar inwoners. Zo moet in 2020 maar liefst 10% van het openbare groen door de Oegstgeestenaren beheerd worden. Zwerfvuil en hondenpoep worden bij speeltuinen dan ook niet meer opgeruimd door de gemeente; daar moeten de inwoners zelf voor zorgen, zo staat in de voortgangsrapportage te lezen. En als het aan de gemeente ligt, mag de natuur ‘op sommige plekken in de gemeente’ haar gang gaan.
Overigens zijn de inwoners goed bezig geweest. Er is veel meer oud papier ingezameld en dat levert de gemeente 40.000 euro extra op. Ook hebben veel mensen in verband met de lagere kosten gekozen voor de kleinere afvalcontainer. Dat levert de gemeente weer een nadeel uit de afvalstoffenheffing op van 230.000 euro.