Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Babs Jan Gort viert afscheid

JOEP DERKSEN
LISSE – Elf jaar lang heeft Jan Gort als babs (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) in totaal zo’n 500 echtparen het ja-woord laten zeggen. Op 74-jarige leeftijd vond hij het welletjes en als dank voor zijn goede werk werd hij door een aantal van zijn gemeentelijk collega’s in Kasteel Keukenhof verrast met een heerlijke lunch.
‘Het was een gouden periode en ik ben gestopt op het hoogtepunt’, lacht Gort. Bij elk van de vijfhonderd bruidsparen heb ik nooit vetrouwd op de automatische piloot. Ik wilde altijd het persoonlijke verhaal naar voren brengen.’ Hij deed zijn werk met passie en dat blijkt uit een voorbeeld, dat Gort  geeft: ‘Één keer wilde iemand dat ik hem voo de tweede keer zou trouwen, maar ik heb verteld dat een ander dat beter kan doen. Ik vind het geen probleem als mensen scheiden, maar ik trouw alle bruidsparen met de gedacht dat ze er altijd voor elkaar zullen zijn.’ Over zijn toekomst maakt Gort zich geen zorgen: ‘Ik ga weer andere mooie dingen doen.’