Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Tsjebanova gaat strijd aan tegen vrachtwagens

JOEP DERKSEN
LISSE – Als het aan commissielid Valentina Tsjebanova (VVD) ligt, staat er ’s  nachts geen enkele vrachtwagen meer in het dorp. Ze stelde woensdag 15 oktober tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën: ‘Waarom moeten wij vrachtwagens in onze gemeente verzamelen? Ze kunnen ook doorrijden naar Noordwijkerhout. Vrachtwagens uit ons dorp veroorzaken overlast door overal te parkeren.’
Tsjebanova vervolgde: ‘Er moet geen uitzondering zijn voor vrachtwagenchauffeurs om in hun trucks te overnachtten. We hebben al genoeg problemen met het parkeren van dit soort grote voertuigen.’ Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) vond deze suggestie echter ‘niet wenselijk; er zijn chauffeurs die moeten wachten tot het bedrijf open gaat, zoals bij de vleesfabriek bij de Nachtegaal.’ Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) nam  het stokje over van Tsjebanova en vond: ‘Bedrijven moeten die vrachtwagenchauffeurs op hun eigen terrein faciliteren.’ Hierop liet burgemeester Lies Spruit weten, dat ze binnenkort met een collegestandpunt over dit onderwerp terug komt naar de gemeenteraad.