Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Financiële tegenvaller hondenpoep

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Van de 90 euro boete die hondenbezitters krijgen, als ze de poep niet opruimen, gaat 25 euro naar de gemeente. Maar dit inkomensextraatje gaat verdwijnen, zo kondigde burgemeester Frans Buijserd woensdag 29 oktober aan.
Hij stelde: ‘De minister heeft nu bedacht dat we die 25 euro niet meer krijgen. Zo gaat het op het ogenblik wel meer met deze regering. Daar word je niet blij van.’ De schade voor Nieuwkoop valt nog mee, want per jaar worden maar zo’n zeventig boetes uitgeschreven. Van die 1.750 euro aan gemiste inkomsten zal Nieuwkoop niet failliet gaan. Maar toch overweegt Buijserd maatregelen te nemen. Hij bekijkt of de bekeuring voor het niet opruimen van hondenpoep kan worden aangemerkt als ‘bestuurlijke boete’. Dan gaat het volledige bedrag namelijk naar de gemeente. Probleem hierbij is wel, dat als de hondeneigenaar een bezwarenprocedure  instelt, de kosten voor de afhandeling hiervan veel ambtelijke tijd (en dus geld) gaat kosten.
Raadslid Leen Mur (SBN) vond dat de boa’s wel een stapje harder mogen lopen: ‘Zeventig bekeuringen voor het niet opruimen van hondenpoep valt tegen.’ Maar zijn politieke collega Martin Hoekstra (D66) was het hier niet mee eens: ‘Door dat handhaven is de hondenpoep een stuk minder geworden.’ Fractieassistent Joke van Boxtel  (MPN/PN) putte uit eigen ervaring: ‘Ik heb een hond en als ik die rode auto zie aan komen rijden, dan heeft dat wel z´n effect op het gedrag van het wandelende publiek met hun honden. Waaronder ik.’