Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Geld voor het oprapen

Kunstenaars willen Heemskerkpand kopen
JOEP DERKSEN
LISSE – Het kunstenaarsduo Wout Ruigrok en Iet Langeveld is bereid om de gemeenschap te betalen voor het voormalig pand van Heemskerk. Nu wil de gemeente dit pand nog gratis cadeau doen aan projectontwikkelaar Horsman. Maar wanneer de beide kunstenaars het pand overnemen, wordt de gemeentelijke begroting dus flink gespekt én het monumentale pand blijft behouden.
Ook Horsman zal er niet onder lijden, verzekeren de beide kunstenaars: 'We halen het zijportaal er af, dan kunnen de bouwplannen van Horsman ongewijzigd blijven.' Langeveld en Ruigrok geloven in dit plan; zij willen een kunstverzamelgebouw realiseren in het Heemskerkpand en zijn bereid daar risico's voor te nemen. Om aan de benodigde financiën te komen, zijn zij bereid eventueel hun woningen te verkopen. En met de komst van een kunstverzamelgebouw steekt de gemeente Lisse zich ook minder ver in de schulden, aldus Ruigrok. 'Maar of ze het ons gunnen?!' De beide kunstenaars vragen deze week een gesprek aan met het college van burgemeester en wethouders om de plannen te bespreken.