Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Stijging statushouders leidt tot problemen

LISSE – Het aantal vluchtelingen en statushouders die voorrang krijgen bij het krijgen van een woning zal volgend jaar bijna verdubbelen. In 2014 moet de gemeente 21 statushouders onderdak verlenen, maar in 2015 zal het om 39 personen gaan. Woningbouwcorporatie Stek moet hiervoor huizen beschikbaar stellen.
Ook krijgt de gemeente te maken met extra kosten; VluchtelingenWerk kan die toevloed van statushouders niet aan, waar het gaat om de begeleiding. Ze hebben meer geld nodig. Wethouder Adri de Roon (D66) noemde nog een ander probleem: ‘Deze statushouders doen vaak een beroep op de bijzondere bijstand als het gaat om huisraad en andere zaken. Deze kosten gaan uit de pas lopen.’