Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Hobahoplannen in cruciale fase

JOEP DERKSEN
LISSE – Na twaalf jaar ligt er weer een  nieuw plan om het Hobahogebied te ontwikkelen. Het is nu of nooit. Donderdag 16 oktober mochten de politici tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur hun ideeën inbrengen.
Fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) kondigde aan, dat zijn partij tijdens de raadsvergadering een voorstel indient om in dat gebied minimaal 30% sociale woningbouw te realiseren. Ook wilde hij weten of de verplicht te realiseren halte voor het toekomstige Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) ten koste gaat van parkeerplaatsen. De ontwikkelaar wil uiterlijk in 2015 beginnen, anders haakt dit bedrijf af. Kan het college garanderen dat het project in 2015 ingaat?
Commissielid Gerrit Meiland (CDA) vroeg zich af of het bouwproject in totaal acht jaar gaat duren; tot 2023. En hij wilde er zeker van zijn, dat de gemeente geen risico loopt over dit bouwproject. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten dat het risico van de kosten worden afgedekt in een ‘anterieure overeenkomst’. Over de tijd dat het bouwproject gaat duren: ‘Dit college heeft de intentie om dit plan met snelheid te laten verder gaan. Dit plan loopt al twaalf jaar inmiddels. Op de meest snelle manier, zonder bezwaren, kan het vervolgproces binnen 26 weken afgerond zijn. Het hele project wordt gefaseerd uitgevoerd.
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) voegde hier aan toe, dat hij niet verwacht dat de overstaphalte van de HOV veel parkeerplaatsen in zal nemen. Ook liet hij weten, dat het college van plan is om die HOV-halte in 2016 te realiseren; tegelijkertijd met het aanpakken van het parkeergebied aan de Haven en Grachtweg.