Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Uitgeven en incasseren

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland moet minimaal 25% bezuinigen op het ambtelijk apparaat. En toch stijgen de ‘frictiekosten voor de afvloeiing van die ambtenaren’ na 2016 van 400.000 euro naar 600.000 euro. Deze twee zaken lijken in tegenspraak met elkaar, maar wethouder Yvonne Peters (VVD) onderneemt geen actie.
Ze laat weten; ‘Er wordt minimaal 25% bezuinigd om het ambtelijk apparaat van Holland Rijnland. Dit gebeurt door natuurlijk verloop en door het niet verlengen van tijdelijke contracten.’ Maar waarom lopen de kosten dan op van vier ton naar zes ton per jaar? Wordt er zo aan de ene  kant ‘bezuinigd’ om aan de andere kant het geld weer uit te geven? Peters vindt van niet: ‘De frictiekosten zijn eenmalige kosten voor afvloeiing. Frictiekosten is ook het inhuren van externen voor het helpen van Holland Rijnland om de bezuiniging van minimaal 25% door te voeren. We gaan met elkaar bepalen wat de ideale grootte is van Holland Rijnland. Als blijkt dat er mensen over blijven, gaan we dat oplossen op de manier waarop het hoort.’