Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Agathakerk teruggefloten

LISSE – De Agathakerk mag haar toren niet opnieuw bekleden met koper, zonder hierbij toestemming te vragen van de Monumentencommissie. Het bestuur van deze kerk was dit wel van plan. Omdat de Agathakerk een rijksmonument is en er uiterlijk niets verandert aan de kerk, was er de overtuiging dat toestemming van de Monumentencommissie niet noodzakelijk was. Dit blijkt een misvatting, zo werd donderdag 4 december duidelijk.
Het huidige koperwerk op de Agathakerk wordt vervangen door groen aangeslagen koperwerk van een andere kerk. Dat koperwerk zou precies hetzelfde zijn als het spul dat nu nog op de toren zit. Maar volgens de commissieleden is dit geen argument om af te zien van het vragen van toestemming. Ze willen meer informatie over hoe het koper wordt gevouwen, gezet en bevestigd.