Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Monumentencommissie helpt Salemkerk

LISSE – De glas in lood ramen van de Salemkerk zijn in een beroerde staat. Niet alleen ziet het metselwerk er slecht uit, ook moet het ijzerwerk ontroest worden en het loodwerk wordt door corrosie ernstig aangetast. Namens de Salemkerk (Tulpenstraat 35) liet Johan den Breejen donderdag 4 december tijdens de vergadering van de Monumentencommissie weten: ‘Het stucwerk liet los. We hebben er een constructeur en glazenier bij gehaald. Al het glas in lood moet er uit.’ Aannemer Ed Meijnders stelde voor om dubbel glas te realiseren in dieptehout kozijnen, met een stalen laagje aan de buitenkant.
De commissieleden zagen dit voorstel niet zitten. Voorzitter Suzanne Herben stelde: ‘Glas in lood heeft lucht nodig. Met uw oplossing lost u het probleem van de corrosie niet op. Je krijigt er nog steeds condens tussen en het staalprofiel moet je vervangen.’ Ook zou het aangezicht van de Salemkerk door het voorstel van de aannemer ingrijpend veranderen. Herben: ‘We willen met u meedeken over een goede oplossing. Dit probleem speelt overal; er zijn een aantal oplossingen voor gevonden, onder meer bij de Pieterskerk. We gaan voor u informeren.’