Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Belastingsamenwerking

JOEP DERKSEN
STREEK – De gemeente Teylingen treedt toe tot het samenwerkingsverband belastingen, dat Lisse en Noordwijk hebben opgezet. Donderdag 11 december zetten wethoudes Kees van Velzen (CDA Teylingen), Gerben van Duin (Puur Noordwijk) en Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie Lisse) hun handtekeningen. Voortaan gaan de drie gemeenten een totaalbedrag  van 40 miljoen euro aan lokale belastingen gezamenlijk innen.
Van Duin was enthousiast: ‘Belastingen raken de mensen thuis en in de portemonnee. Dat moet je zorgvuldig doen. Als je (als gemeente, JD) toch te klein en kwetsbaar bent, dan neem je die kwetsbaarheid weg als je een grotere omvang hebt. Het levert financieel ook het een en ander op.’ Door de samenwerking bespaart Lisse zich 16.000 euro, Noordwijk 21.000 euro en Teylingen ongeveer 25.000 euro.
Van Velzen liet weten, dat er in Teylingen vragen waren gesteld, waarom de belastingambtenaren samen gingen werken in Noordwijk. Juist omdat Noordwijk zich de afgelopen jaren niet heeft laten zien als voorvechter voor gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Maar hij is blij met deze overeenkomst: ‘Wij hebben de overtuiging dat dit verdrag de kwetsbaarheid vermindert en voor alledrie de gemeenten gaan de kosten omlaag. We kijken vol vertrouwen uit naar een foutloze belastingheffing in 2015.’ Overigens betekent deze overeenkomst niet, dat er in de drie gemeenten ook dezelfde belastingen worden geheven; het parkeren blijft in de gemeenten Teylingen en Lisse dus overal gratis.