Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Eerste stap voor tijdelijk afsluiten KW Boulevard

NOORDWIJK – Groot enthousiasme bestaat er nog niet bij de ondernemers om de Koningin Wilhelmina Boulevard tijdens de zomerweekende autovrij te maken. Dat blijkt uit een onderzoek dat Noordwijk Zelfstandig heeft gedaan onder de ondernemers aan de Boulevard en een handvol strandtenthouders. Fractievoorzitter Stephanie van den Bergh liet weten, dat maar vijf bedrijven voorstander waren van zo’n afsluiting en dat 22 ondernemers tegenstander zijn van dit initiatief.
Overigens is het nog lang niet zeker dat de KW Boulevard tijdens de zomerweekenden afgesloten wordt voor al het autoverkeer. De coalitiepartijen willen eerst onderzoeken of een proef gedaan kan worden naar het in de zomerweekenden autovrij maken van deze verkeersader. Mensen worden dan gestimuleerd om met de fiets naar het centrum te komen, door het plaatsen van extra fietsenstallingen. Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) vond het maar niets: ‘Het eerste wat je doet als je terugkomt van je vakantie is een rondje Boulevard met de auto; dat wil ik de Noordwijkers zeker niet afnemen.’ Zijn woorden maakten geen diepe indruk; de coalitiepartijen stemden voor het onderzoek.