Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Louter lof voor Lokker

‘Je was burgervader van alle Noordwijkers’
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Hij kwam drieënhalf jaar geleden naar dit dorp en werd niet door iedereen even warm verwelkomd. Burgemeester Jan Pieter Lokker moest hoon ondergaan en opmerkingen als ‘nep-burgemeester’ accepteren. Woensdag 26 november zat hij zijn laatste gemeenteraadsvergadering voor, voordat hij deze maand een functie als waarnemend burgemeester gaat oppakken in Goeree-Overflakkee. Aan het einde van deze vergadering was een staande ovatie door alle gemeenteraadsleden en het voltallige college zijn deel.
Iedere fractievoorzitter had louter lof voor de vertrekkende burgemeester. Taetske Visser (Puur Noordwijk) loofde hem voor zijn initiatief tot het aanstellen van een bloemenkoningin. Jan de Ridder (CDA) prees Lokker voor zijn ‘enorme inzet voor de ruimtevaart en Estec in het bijzonder. Je was burgervader van alle Noordwijkers.’ Peter van Bockhove (LSN): ‘Mijn maatje Dennis (Salman, JD) was heel erg tegen je. Ik ook. De laatste tijd heb ik je beter leren kennnen. Als mens ben je gewoon een kanjer.’
Roberto ter Hark (VVD): ‘Je bent een liberale CDA-er met hart voor Noordwijk’ en Carrie Cramer (PvdA/GroenLinks) stelde: ‘Ik wens u veel geluk, gezondheid en wijsheid en heel veel groen toe.’ Koen van Asten (D66) prees Lokker om zijn ‘vriendelijkheid en toegankelijkheid’ en Stephanie van den Bergh (Noordwijk Zelfstandig) sloot de loftuitingen af met wellicht het allergrootste compliment: U bent mijn grote voorbeeld.’
Lokker nam afscheid met de volgende woorden: ‘In de vele huiskwamers waar ik kwam ontmoette ik hartelijkheid en openheid. Ik voelde altijd die trots op Noordwijk, waar het goed wonen, werken en recreëren is. U boft maar met zo’n dorp. De raadsvergaderingen waren onderworpen aan de Wet van Noordwijk: ‘Als de agenda kort is, moet de vergadering lang duren.’ Hij adviseerde de raadsleden voor de laatste keer: ‘Jullie als raad krijgen steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Dat maakt de lokale gemeenschap tot dé werkplaats van sociale innovaties. Grijp die kans en geef het centrale gezag nooit enige reden om de zaak weer terug te nemen. We gaan naar een economie van duurzame productie en consumptie, waarbij het om meer dan financiële waarden gaat. Heb vertrouwen in de kracht van de inwoners en maatschappelijke organisaties. Geef hen het stuur niet in handen, maar laat ze wel meesturen. En tot slot: zet Noordwijk internationaal op de kaart met het Space Experience Centre.’ Met deze woorden onderging de burgemeester zijn staande ovatie van de voltallige raad.