Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Foto ademt Oud Ade uit

KAAG EN BRAASSEM – Burgemeester Marina van der Velde maakte vorige week de winnares bekend van de fotowedstrijd voor de gemeentegids. Ellen Schrama mocht de bloemen in ontvangst nemen met de foto van een klassiek schaatsplaatje, dat nu op de voorpagina van iedere gemeentegids prijkt.
Schrama is verrast dat juist deze foto is geselecteerd. Echt nagelscherp is de foto namelijk niet, maar logisch vindt ze de keuze aan de andere kant ook wel. ‘Dit is een foto die de ‘kernen in hun kracht’ symboliseert. Vrijwilligers maakten in 2012 tijd vrij om een wedstrijd voor de schooljeugd te organiseren. Hieraan deed mijn zoon mee. Qua foto vind ik het geen unieke foto, maar het toont wel de sfeer die het karakter van Oud Ade toont.’ Ook de burgemeester was tevreden met de keuze: ‘Het is mooi om Oud Ade via de gemeentegids in het zonnetje te zetten. Ik haal Oud Ade altijd  aan als een bijzonder dorp met 744 inwoners, waar van alles wordt georganiseerd. In dat opzicht is Oud Ade fenomenaal en dit plaatje ademt Oud Ade uit.’