Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Geen inspraak

ROELOFARENDSVEEN – De inwoners krijgen totaal geen inspraak in het nieuwe kunstwerk langs de Braassemdreef. Hoe dat kunstwerk er uit gaat zien, is al lang bepaald door het vorige college van burgemeester en wethouders. Dit maakt burgemeester Marina van der Velde bekend, die ook van dat college deel uitmaakte. Ze deed dit naar aanleiding van vragen van Samen voor Kaag en Braassem.
‘Er is geen inspraak meer over het te plaatsen kunstwerk’, aldus Van der Velde. ‘Dit kunstwerk is gebaseerd op de “Percentageregeling”, waarin bepaald wordt dat 1% van de bouwsom van grote bouw- en infrastructurele projecten gereserveerd moet worden voor toepassing van beeldende kunst. Daarmee wordt het kunstwerk betaald uit de grondexploitatie Braassemerland.’ Het kunstwerk wordt een tegeltjesmozaïek waarbij de nabije omgeving wordt uitgebeeld.