Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

‘Geknoei op gemeentehuis’

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) uitte maandag 15 december tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar weinig diplomatieke woorden tijdens en na de politieke bijeenkomst. Hij is al twee maanden bezig om de juiste informatie te krijgen over hoe een bedrag van 804.500 euro is besteed voor het Sociaal Domein.
Van Emmerik liet de overige politici weten, dat hij in oktober al had gevraagd om een onderbouwing te geven voor dat bedrag, maar die kwam maar niet. Wethouder Yvonne Peters (VVD) deed vervolgens een harde toezegging dat die antwoorden er uiterlijk 10 november zouden zijn; tijdens de avond waarop ambtenaren een presentatie gaven over het sociaal domein. Maar bedragen werden niet genoemd. De VVD-fractievoorzitter vroeg daarop om die gegevens aan hem te sturen, maar tien dagen later had hij nóg niets gehoord.
Uiteindelijk diende Van Emmerik via een officiele weg een formeel verzoek in als raadslid om de correcte informatie te verkrijgen. Hierna ontving hij een bestand per email, dat niet geopend kon worden. Nadat hij de ambtenaren hier op wees, volgde een nieuw document, waar de bedragen niet bleken te kloppen. Pas enkele uren voor de gemeenteraadsvergadering ontving Van Emmerik weer een nieuw document. Hij stelde: ‘Ik ben verbolgen over de wijze waarop gemeend is om te gaan met onze vragen. Wat is dit voor geknoei?’
Wethouder Floris Schoonderwoerd legde uit, hoe de fouten in het tweede bestand konden gebeuren, maar met dat antwoord was Van Emmerik niet tevreden. Er wordt hier op het gemeentehuis ongelooflijk geknoeid!’, zo benadrukte hij na afloop van de raadsvergadering.