Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Hoge eisen aan capriolen bromfietsers

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Het verkeer op de Braassemdreef zal de komende jaren flink worden afgeremd; niet alleen door het tractorverkeer, maar ook door bromfietsers die maar maximaal 45 kilometer (kunnen) rijden op de 50-kilometerweg. Dit blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD.
Overigens heeft het college een opmerkelijke oplossing gevonden waar het gaat om de vraag hoe die brommers op de rijbaan van de Braassemdreef moeten komen. Volgens de landelijke richtlijnen hoort de bromfietser binnen de bebouwde kom thuis op de rijbaan en buiten de bebouwde kom op het fietspad.  Maar vlakbij de komgrens is er bij de Braassemdreef geen voorziening getroffen om de bromfietsers van de hoofdrijbaan naar het fietspad te geleiden (en andersom). Het college heeft bepaald, dat dit moet gebeuren bij de oversteek, die binnen de bebouwde kom is en waar een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt.
Het college laat weten: ‘Op het laatste gedeelte van de Braassemdreef, tussen Noordeinde en de desbetreffende oversteek (30km/u), is de aanliggende fietsvoorziening niet voldoende breed om bromfietsers op toe te laten. (1,75 m). Vandaar dat deze middels bebording naar de rijbaan worden verwezen. Dit vraagt inderdaad iets van de bromfietsers, maar deze handeling valt te verkiezen boven het toelaten van de bromfietsers op de smalle fietsstrook.’