Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2014

Inspirerende informatieavond

NOORDWIJK – De informatieavond over de strandnota werd donderdag 20 november bezocht door circa 25 inwoners en raadsleden. In een ontspannen sfeer met ruimte voor discussie heeft wethouder Pieter Jan Barnhoorn een toelichting gegeven op de strandnota, waarvoor nog tot en met woensdag 26 november de mogelijkheid is om een zienswijze op in te dienen.
In een ontspannen sfeer kregen de aanwezigen ruim de mogelijkheid om vragen te stellen en hier werd dan ook grif gebruik van gemaakt. De wethouder kon nog een toelichting geven over onder andere honden op het strand, strandhuisjes in natuurgebieden bij Langevelderslag en Duindamseslag, vrije stranden, exploitatiegebieden. Veel van de aanwezigen vroegen aandacht voor de  handhaving op het strand. Geïnspireerd door de verkregen informatie diende één inwoner alsnog een zienswijze in.
Wethouder Barnhoorn laat naar aanleiding van deze avond weten: ‘Ik merkte op deze avond wederom dat inwoners van Noordwijk zich zeer betrokken voelen bij het strand.  Deze avond was een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met inwoners en te horen wat er leeft. Sommige van de genoemde zaken kunnen een plek krijgen  in de uiteindelijke Nota Strandbeleid “Kwaliteit aan de Kust".
Na het sluiten van de termijn om die zienswijzes in te dienen, stelt het college van burgemeester en wethouders een ‘Nota van zienswijzen’ op, waarin beschreven wordt welke voorstellen en ideeën van de inwoners wél en niet worden overgenomen. En wat de redenen hier voor zijn.