Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Klein drama in raadszaal

NIEUWKOOP > Een klein persoonlijk drama vond  plaats tijdens de meningsvormende raad I van donderdag 27 november. Huiseigenaresse Den Braber van het pand aan de Simon van Capelweg 52-54 pleitte er voor, dat de bestemming van dit pand wordt gesteld op twee woningen. Ze liet weten: ´We wonen hier al  ruim 40 jaar en al die tijd zijn het twee woningen. Ik snap niet waarom het bestemmingsplan nu praat over één woning. We betalen sinds een aantal jaren ook allebei onroerend goedbelasting en reinigingsrechten; zowel mijn zoon als ik.´
Wethouder Trudy Veninga (CDA) lichtte de politici in, waarom de gemeente vindt, dat dit pand slechts de status krijgt van één huis: ´Het gaat hier feitelijk om een illegaliteit. We verlenen nooit medewerking aan woningsplitsing. Dit zorgt voor een precedentwerking.´ De wethouder zegde wel een gesprek toe met Den Braber ´om meer helderheid te geven´.