Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Raadsleden spreken in bij buren

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Een delegatie raadsleden reisde maandag 24 november af naar Kaag en Braassem om hartgrondig in te spreken tegen de verhuizing van een varkenshouderij naar de Kruisweg. Die varkenshouderij wordt wellicht verplaatst van het dorp Woubrugge (aan de A. De Graaflaan) naar het buitengebied, waarbij de varkenshouderij op minder dan een kilometer afstand komt te liggen van de Nieuwkoopse grens. De raadsleden maken zich zorgen over toekomstige stankoverlast voor de Nieuwkoopse inwoners.
De gemeenteraadsleden Marco Oehlenschläger (D66), Lizet Keijzers (SBN), Kees Egberts en Jamiel Arends (CDA) voerden het woord. ´We zijn onaangenaam  verrast over de uitbreiding´ aldus Oehlenschläger. Egberts legde een link met de onlangs uitgebroken vogelgriep bij een kippenhouderij en Keijzers wees op de gevaren van de ´luchtuitstoot´. De politici hadden de politieke partij Samen voor Kaag en Braassem aan hun zij. De fractievoorzitter van die partij Petra van der Wereld  wilde liever dat de varkenshouderij een stille dood stierf, dan dat dit bedrijf naar het buitengebied verplaatst wordt. De politieke partijen VVD en CDA in Kaag en Braassem zijn ronduit voorstander van het uitplaatsen van het bedrijf. Maar of varkenshouder Kroes daadwerkelijk mag verhuizen, hangt af van de politieke partijen PRO en D66. Hun stemmen zullen in december doorslaggevend zijn of de varkenshouderij op minder dan een kilometer afstand komt te liggen van de Nieuwkoopse inwoners.