Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Meer mensen mogelijk extra vergoeding

LISSE – Het leek er even op, dat het niet ging lukken. Maar toch kreeg de eenpersoonsfractie  PvdA/GroenLinks voor elkaar dat één van haar wensen bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) besproken wordt.
Op voorspraak van fractievoorzitter Guus Mesman gaat wethouder Adri de Roon (D66) er voor pleiten dat meer mensen gebruik kunnen maken van een financiële vergoeding. Het gaat hierbij om een compensatiebedrag voor mensen die de Hulp bij de Huishouding als algemene  vergoeding niet kunnen betalen. Op dit moment zijn de regels, dat alleen mensen die maximaal 110% van het sociaal minimum ontvangen, voor zo’n compensatievergoeding in aanmerking komen.
De PvdA/GroenLinks pleitte er echter voor, dat dit zou moeten gelden voor mensen die tot 120% van het sociaal minimum verdienen. Door die compensatievergoeding te laten vallen onder de regels van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan dit geregeld worden. De Roon zegde donderdag 27 november tijdens de gemeenteraadsvergadering toe, dat hij hij hier zijn best voor zal doen.