Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Natuurcamping op oude vuilstortplaats

JOEP DERKSEN
LISSE – Er zijn vergaande plannen voor het realiseren van een natuurcamping op een stuk gras grenzend aan Wassergeest (Loosterweg-Zuid 23). Het gebied grenst aan Teylingen en ligt net naast de spoorlijn tegen Noordwijkerhout aan, vlak bij de grenspaal. Op deze voormalige vuilstortplaats moet het de komende jaren een drukte van jewelste worden met natuurkampeerders. En in het hoogseizoen kan dat terrein ook gebruikt worden voor camperparkeren, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) dinsdag 25 november weten.
De eigenaar van camping De Duinpan in Noordwijk heeft het initiatief voor zo’n natuurcamping genomen. Een natuurcamping heeft een heel laag voorzieningenniveau en de exploitant wil 150 tot 200 standplaatsen op dit gebied van 3,5 hectare. In ieder geval tot de natuurcamping een feit is, blijft de gemeente de campers gedogen langs de Leidsevaart. Of de natuurcamping er ook daadwerkelijk komt, is nog geen zekerheid. De gemeente gaat eerst kijken of het ‘technisch uitvoerbaar’ is, aldus Ruigrok. Bovendien moeten de Provincie Zuid-Holland en het Zuid Hollands Landschap nog met dit idee instemmen.
Ruigrok ziet de kansen voor dit initiatief: ‘Het ligt langs het wandelnetwerk en kan gebruikt worden als camperparkeerterrein. De campers krijgen toegang via een eigen weg, die aan een landbouwer toebehoort. We moeten nog onderzoeken of hier toestemming voor gegeven wordt.’