Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Ander profiel glas-in-lood

LISSE – De stoeltjesprofielen van de glas-in-lood ramen van de Salemkerk (Tulpenstraat 35) worden vervangen door nieuwe profielen. De leden van de monumentencommissie gingen donderdag 8 januari akkoord met een voorstel van het bestuur van de Salemkerk hierover.
Dick Emens, projectleider van Firma Stiva lichtte toe: ´Dit profiel is uitermate geschikt voor het vervangen van het ouderwetse stoeltjesprofiel. We kunnen het glas-in-lood met glasmatten in een dubbele isolatieruit zetten. Dit materiaal is verzinkt en gepoedecoat en qua breedte zal het niet veel schelen.´ De commissieleden waren direct overtuigd. Het bestuur van de Salemkerk mag een vergunning aanvragen om de ramen in een nieuw profiel te zetten.