Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

Legionellabacterie bij hockeyclub

VOORHOUT – In de douches van de Mixed Hockey Club Voorhout (MHCV) is de legionellabacterie ontdekt. Het bestuur zet alles in het werk om deze uitbraak in te dammen.
Voor zover bekend, zijn er nog geen kinderen ziek geworden door de legionellabacterie. Het hockeybestuur heeft een beheerplan opgesteld om besmetting in de toekomst te voorkomen, zo laat Ariejan van Saane weten. Tot nu toe werden de leidingen niet wekelijks gespoeld en dat moet dus wel gebeuren, om legionellabesmettingen te voorkomen. Daarom schaft de club een spoelinstallatie aan. Maar voorlopig mogen de hockeyers niet meer douchen; in alle douches is de legionellabacterie vastgesteld. Niemand heeft volgens Van Saane gevaar gelopen: ‘De waarden zijn nog laag, waardoor er geen direct gevaar is geweest of bestaat’. Ook het water van de wastafels mag niet meer gedronken worden. Het is nog niet bekend, wanneer de spoelinstallatie geleverd is en de hockeyers weer mogen douchen.