Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

SSB blijft lokale omroep

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De Stichting Streekomroep Braassemermeer blijft de lokale publieke media-instelling en kan daarom de komende jaren 65.000 euro aan overheidssteun tegemoet zien. Hiermee is een kentering gekomen in het gemeentedenken, maar dat komt ook omdat er geen andere kandidaten waren om als lokale streekomroep te fungeren, zo bleek tijdens een politieke vergadering op maandag 19 januari.
De Stichting Streekomroep Braassemermeer (SSB) werd in 2010 door het Commissariaat van de Media aangewezen als dé lokale omroep voor het verzorgen van lokale radio-uitzendingen. Het toenmalige college had liever Unity FM gehad en in 2013 liet oud-wethouder Antoon Kea nog weten, dat hij uitkeek naar 29 maart 2015; de dag dat wellicht een andere omroep de activiteiten van de SSB zou gaan overnemen. Indertijd verzorgde de SSB maar voor twee uur per week aan uitzendingen.
Inspreker Barry Verdel liet namens Stichting Streekomroep Braassemermeer weten, dat er flink veel verbeterd is in de loop der jaren. Er zijn volgens hem meer vrijwilligers gekomen en ook wordt iedere zondag een sportprogramma samen met een lokale omroep in Alphen aan den Rijn opgezet. Met nieuwe zendapparatuur heeft de SSB de hoop dat de televisietak nieuw leven wordt ingeblazen. Ook de online media moet flink kunnen verbeteren.
De SSB kan nog niet aan alle vereisten voldoen, die aan een erkende lokale omroep worden gesteld. Zo moet er een vertegenwoordiging van culturele en etnische minderheden in het bestuur zitten. Dat is niet zo gemakkelijk in een overwegend blank Kaag en Braassem. ‘Maar zodra we iemand hier voor gevonden hebben, vullen we die vacature in’, aldus Verdel. Raadslid Ton van Velzen (VVD) constateerde: ‘Ik ben blij dat de streekomroep volwassen aan het worden is. De keuze die vier jaar geleden gemaakt is, was geen foute keuze. Bovendien is er geen andere kandidaat beschikbaar.’